Home

Nieuws

‘Koop die afwijkende vorm groente’

Het kopen van afwijkende vormen groenten en fruit op boerenmarkten is nu een aanbeveling van de Verenigde Naties.

Het is als één van de maatregelen voor consumenten genoemd om de wereldwijde verspilling van voedsel tegen te gaan in de campagne Think.Eat.Save (denk, eet en bespaar). Simpele maatregelen kunnen een groot deel van de verspilde voedselvolume (geschat op 1,3 miljard ton per jaar) voorkomen, denkt de Verenigde Naties. En dat is nodig om de groeiende wereldbevolking te voeden. De Verenigde Naties gaat uit van een groei van 7 miljard inwoners wereldwijd naar 9 miljard in 2050.

Eerder deze maand bleek uit een Brits rapport van de Institution of Mechanical Engineers dat bijna de helft van het geproduceerde eten niet wordt opgegeten. Die cijfers zijn later in twijfel getrokken, ook door adviseurs van de Britse overheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.