Home

Nieuws

Klant gooit te snel groente weg

Klanten gooien gesneden groente vaak eerder weg dan nodig is.

In het onderzoek Houdbaarheidsdatum, verspilde moeite? van Wageningen Universiteit (WUR) staat dat de datum voor ‘Te Gebruiken Tot’ voor gesneden groente niet veel te maken heeft met voedselveiligheid. Het is een datum die producenten kiezen om het kwaliteitsverlies te voorkomen. Consumenten leggen de link echter met voedselveiligheid, waardoor onnodig gesneden groente in de vuilnisbak verdwijnen. De onderzoekers troffen ook een verscheidenheid aan meldingen op verpakkingen in een kleine steekproef. Zo werd een Te Gebruiken Tot-datum aangetroffen, maar ook verpakkingsdatum en houdbaarheidsdatum (Tenminste Houdbaar Tot). Het ministerie van EL&I wil in 2015 de voedselverspilling in de hele keten met 20 procent

verminderd hebben. Die ambitie werd al geformuleerd in de nota duurzaam voedsel uit 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.