Home

Nieuws

GroentenFruitBureau verdwijnt

Het GroentenFruitBureau wordt ontbonden, de taken worden overgedragen aan het Productschap Tuinbouw, waar in eerste instantie nog plaats is voor 5,7 fte.

Tot 1 januari werkten 14 mensen bij het GroentenFruitbureau, nu nog acht.  Het bureau verdwijnt nadat de collectieve financiering via het PT wegviel en gesprekken over doorstart en private financiering zonder resultaat bleven.

Directeur Jack Stroeken is vertrokken per 1 januari, maar hij is in gesprek met partijen om mogelijk op commerciële basis promotie voor de sector te verzorgen. Creatief directeur Ad Berends gaat later dit jaar met pensioen, maar is nog op projectbasis betrokken bij promotie via het Productschap Tuinbouw. Via het PT is de continuïteit van lopende promotieprojecten voor de groenten- en fruitsector voor de komende jaren veiliggesteld, maar afgebouwd.

Alle lopende projecten, waaronder de meeste EU-campagnes inclusief bijbehorende rechten, vaste activa, medewerkers en faciliteiten zijn overgenomen door het PT. Het gaat hierbij om projecten voor verwerkte groenten, champignons, 2x2, paprika, peer (EU en niet-EU), glasgroenten, zachtfruit, werkfruit, Elstar, kropsla en vruchtgroenten. De projecten en campagnes blijven wel herkenbaar onder naam en beeldmerken van het GFB gevoerd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.