Home

Nieuws laatste update:9 jan 2013

'Koepel DPA versterkt positie groentemarkt'

Koepel voor afzetorganisaties DPA heeft met twee nieuwe leden nu een bijna volledige dekking onder afzetorganisaties. Een fusie met Frugi Venta is van de baan.

Best of Four en De Schakel zijn in 2012 ingeschreven als nieuwe DPA-leden. De bijna honderd procent representativiteit moet DPA meer slagkracht geven en dat is goed in een periode waarin het vooral een lastige discussie voert met het ministerie over de uitvoering van de GMO-regeling.  Dat zei voorzitter Theo Tijssen op de nieuwjaarsbijeenkomst dinsdag.

Frugi Venta-voorzitter Cees den Hollander zei daar dat de fusie tussen handelskoepel Frugi Venta en associatie van telersverenigingen DPA voorlopig niet doorgaat. Beide organisaties maakten in december bekend wel projectmatige samenwerking na te streven. De wens tot een ketenplatform is er nog wel bij FrugiVenta.  In het voorjaar start Frugi Venta met regionale ledenbijeenkomsten om een en ander onderling door te spreken.
DPA laat bij monde van secretaris Ad Klaassen weten de fusie niet het hoofddoel was van de gesprekken, maar de oprichting van een ketenplatform tussen beide organisaties. Daar is nu een projectmatige samenwerking voor in de plaats gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.