Home

Nieuws

Duitsland test regiokeurmerk groente

De Duitse overheid en bedrijfsleven testen een nieuw keurmerk voor regionale voedingsproducten. Zo worden in Noordrijn Westfalen wortels, kool, aardappelen en andere vollegrondsgroente uitgerust met een etiket met daarop de herkomst en verpakkingsplaats.

Noordrijn Westfalen is de belangrijkste deelstaat voor de Nederlandse export. De proef duurt 3 maanden, waarna een onderzoek plaatsvindt hoe het bij consumenten is aangeslagen. Het is de bedoeling het keurmerk later breder in te voeren.

Landbouwminister Ilse Aigner kondigde de test aan bij de opening van de Grüne Woche afgelopen week. De test draait om 150 levensmiddelen. Volgens Aigner wordt regionaal product steeds belangrijker. Nu zegt 67 procent van de Duitsers dat de herkomst uit een bepaald gebied meespeelt bij de aankoop. De Duitse overheid wil de herkomst tranparanter maken met het keurmerk dat waterdicht moet weergeven waar het product of de belangrijkste ingrediënten vandaar komen. Dat kan op deelstaatniveau of regio, of zelfs streek. Ook de verwerkingsplaats moet aangegeven zijn op het etiket. De proef is vooralsnog beperkt tot 20 supermarkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.