Home

Nieuws laatste update:26 jun 2013

Duitsers eten meer tomaat en minder appel

In vergelijking met 2000 eten Duitsers per jaar gemiddeld 600 gram tomaten meer. Die consumptiegroei is een duidelijke en langjarige trend.

Ook zat er groei in de consumptie van bladgewassen en komkommers over die elf jaar tot het Ehec-crisisjaar. Consumenten hebben daar andere groente voor laten staan, zoals koolsoorten. Daar is de consumptie met 150 gram per Duitser per jaar gedaald. De dalende fruitconsumptie komt vooral doordat Duitsers gemiddeld per jaar 600 gram minder appels eten.

De uitkomsten van het langjarige onderzoek sterken landbouwminister Ilse Aigner vooral door te gaan met het voedings- en bewegingsprogramma In Form. De eerste jaren zorgde het programma  al voor een daling van het aantal kinderen met overgewicht. Aigner: “Maar of deze trend doorzet, moet nog bewezen worden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.