Home

Nieuws

Duitse winkelprijs groente 12 procent omhoog

Duitse klanten moeten diep in de buidel tasten voor hun verse groente. Volgens het Duitse statistiekkantoor Destatis waren de prijzen ruim 12 procent hoger in december dan in december 2011.

De prijs voor verse groente lag in december zo’n vijf procent boven het niveau van november. De prijsstijging heeft zich dus over meerdere maanden voltrokken.

Overigens liggen de Duitse winkelprijzen voor glasgroente, prei en peen liggen nu ook duidelijk boven het peil van begin 2012. Voor ijsbergsla en komkommer ligt dat zelfs 39 en 59 procent boven de prijs van vorig jaar, blijkt uit gegevens van marktbureau AMI. Het gaat om het krappe aanbod Spaans product.

Voor fruit liggen de winkelprijzen bijna 10 procent boven het niveau van december 2011 en drie procent hoger dan november 2012. Over het hele jaar bezien steeg de fruitprijs in de Duitse winkels met 4,4 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.