Home

Nieuws

Drama rond Italiaanse groentehandelaar

Een grote uitslaande brand in een vestiging van groenten en fruithandelaar Di Lenardo lijkt aanleiding geweest voor de zelfverkozen dood van de topman Bruno Di Lenardo (52).

De grote Italiaanse kranten, maar ook Eurofruit maken melding van de dood van de topman twee dagen voor Kerstmis en een dag na een grote uitslaande brand in de vestiging in Padua. De media maken melding van een zelfmoord van de topman op zijn eigen kantoor.

Di Lenardo is een 150 jaar oud Italiaans handelsbedrijf met 75 miljoen euro omzet door ondermeer uit Nederland product te importeren. Het bedrijf is groot geworden door import van vooral fruit voor de Noord-Italiaanse markt, maar heeft met 120 werknemers een breed pakket producten. Bananen vormen nog 60 procent van de omzet.

Volgens mediaberichten heeft Di Lenardo recent veel geïnvesteerd in het bedrijf om het op de rails te houden. De grote uitslaande brand zou door kortsluiting zijn ontstaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.