Home

Nieuws 3 reacties

Dijksma wil exportproduct maken van groen onderwijs

Het groene onderwijs moet op zoek naar andere verdienmodellen. Dat zegt staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw tijdens de begrotingsbehandeling van het onderdeel landbouw en natuur van het ministerie van Economische Zaken.

Dijksma wil de financiering aan het groene onderwijs gelijk stellen aan de middelen voor onderwijs die onder het ministerie van onderwijs vallen. Dat betekent een bezuiniging voor het groene onderwijs. Dijksma deelt de zorg van de Kamerleden over de bezuinigingen op het groene onderwijs, maar wil wel meedenken aan nieuwe verdienmodellen. Ze denkt dan bijvoorbeeld aan het exporteren van groene kennis en onderwijs. Groen onderwijs is volgens Dijksma een uitstekend exportproduct, zeker naar landen in opkomende economieën als Afrika en Azië. "Met onze ambassadeurs bekijken wij of er landen zijn waar men capaciteitsopbouw wil organiseren waarin ook ons groen onderwijs een belangrijke rol zou kunnen spelen", zegt Dijksma.

Bron: Boerderij.nl

Laatste reacties

  • P Verschuren

    Het grootste deel van Afrika en Azie staat niet bekend om zijn rijkdom. Dit getuigd wat mij betreft niet echt van veel visie van onze kersverse staatssecretaris. Noem het dan gewoon ontwikkelingssamenwerking.

  • P Van Oers

    Export van nederlandse kasteelttechnieken wordt meestal belemmerd door het lage kennisniveau bij de gebruikers. Gevolg: grote kans op falende projecten en slechte reclame voor NL-kassenbouwbranche. Steeds vaker wordt een heel opleidingstraject toegevoegd aan de levering van een kasproject in landen zoals Kazachstan en China. Anders verkoop je bij wijze van spreken een ferrari aan iemand zonder rijbewijs. Kortom.. mits goed uitgewerkt vind ik 't een prima plan van onze nieuwe staatssecretaris !

  • KEIJZER Keijzer

    Het lage kennisniveau is een gegeven. Geef de projecten (in China) de technieken die ze verder kan helpen. Daar gaat het fout. Die specifieke kennis is in Nederland alleen aanwezig bij de groenteveredelaars en wellicht bij 1 bedrijf in de automatisering en watertechniek. Niet bij de NL consultants, hoe graag ze ook willen. P. Keijzer, Le Gaga

Of registreer je om te kunnen reageren.