Home

Nieuws

Canada meldt uitbraak E.coli in sla

In drie Canadese provincies zijn in totaal 30 mensen ziek geworden na het eten van sla in fastfoodrestaurants van KFC, Taco Bell, Burger King and Pizza Hut.

De Canadese voedselautoriteit onderzoekt met de slaleverancier uit Californië de besmettingsbron, maar tests bij leverancier Freshpoint tonen nog altijd geen besmetting aan.  De voedselautoriteit noemen het toch de meest waarschijnlijke besmettingsbron. Freshpoint heeft vrijwillig alle sla met dezelfde houdbaarheidsdatum terug geroepen. Het gaat om de riskant E.coli variant E. coli O157:H7. Naar bekend is in ieder geval één persoon opgenomen in het ziekenhuis. De besmettingen vonden plaats in New Brunswick, Nova Scotia and Ontario, maar partijen zijn ook naar andere provincies uitgevoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.