Home

Nieuws

Bonduelle schroeft saladeproductie aan de grens op

De Franse groenteverwerker en saladeproducent Bonduelle wil de fabriek in het Duitse Straelen aanzienlijk uitbreiden.

De faciliteit vlak over de Nederlandse grens moet in twee fases groeien van 5.000 naar 9.000 vierkante meter, blijkt uit een publicatie in de Duitse krant Rheinische Post. Daarvoor investeert het zes miljoen euro in nieuwe technologie. Bonduelle wil daarmee groei bereiken op de Duitse markt voor salades. Bonduelle heeft geen fabriek in Nederland, maar wel een verkoopkantoor. Het bedrijf neemt wel product af van Nederlandse telers. Het is niet duidelijk hoeveel producten voor de saladeverwerking uit Nederland komt. De huidige productie in Straelen ligt op 35 miljoen zakjes sla voor de Duitse markt. De Duitse markt voor kant- en-klaar-salades is in de afgelopen tien jaar niet zo snel gegroeid als in andere markten, maar daar lijkt Bonduelle verandering in te willen aanbrengen.

Of registreer je om te kunnen reageren.