Home

Nieuws

Westland neemt plukker bijstand af na WIT-inspectie

De gemeente Westland vordert de bijstand van een plukker terug nadat hij inkomsten niet bleek op te geven.

De gemeente kwam daarachter na een controle van de tuinder door het Westland Interventieteam (WIT). Uit de boekhouding van deze tuinder bleek dat de bijstandsontvanger zodanig veel uur werkte dat hij teveel bijstand had ontvangen in de periode vòòr de inval in 2008. De plukker had een getuige opgeroepen die stelde dat de tuinder via een uitzendbureau de plukker zwart onderbetaalde, maar de rechtbank achtte dat onvoldoende bewezen.

De gemeente vorderde vervolgens ruim 8.000 euro terug van de bijstandsontvanger, die daarop in beroep ging. Een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep heeft het besluit van de gemeente Westland nu bekrachtigd. Ook het verzoek om een schadevergoeding wijst de raad nu af.

Of registreer je om te kunnen reageren.