Home

Nieuws

Tweede leven voor Floriade

De kans is groot dat de Floriade in Venlo straks een tweede leven krijgt als ‘voedselpretpark’. Het was de bedoeling het terrein na de wereldexpo te gebruiken voor de vestiging van kantoren. Door gebrek aan belangstelling wordt echter gezocht naar een alternatieve bestemming.

Dat maakte wethouder Stephan Satijn van Venlo gisteren bekend. De regiogemeenten, eigenaar van het 66 hectare grote terrein, hebben vier bureaus de opdracht gegeven een plan te bedenken voor Venlo Greenpark. Daarnaast heeft een groep ondernemers, onder aanvoering van directeur Jan Klerken van Scelta Mushrooms, het voornemen een permanent, internationaal voedselpretpark te realiseren. Het attractiepark zou een soort mini-Floriade moeten zijn, waar de bezoekers kennismaken met de agrarische producten die de Regio Venlo voortbrengt.

Vóór 7 oktober 2012, de laatste dag van de Floriade, beslist de Regio Venlo hoe het voorlopig verder moet met het terrein, want de alternatieve bestemming van Venlo Greenpark is in principe van tijdelijke aard zodat de eigenaar de renteverliezen op de grond kan beperken. Over een aantal jaren hoopt de Regio Venlo het terrein alsnog te kunnen ontwikkelen als kantorenpark voor bedrijven en instellingen die actief zijn in de land- en tuinbouw.

Satijn had gehoopt dat de belangstelling voor het kantorenpark groot zou zijn als gevolg van de organisatie van de Floriade. „Maar onze ambitie bleek groter dan de vraag.” Hij wijt het gebrek aan belangstelling aan de economische crisis. Op het terrein is 40 hectare beschikbaar.

Dagblad de Limburger

Of registreer je om te kunnen reageren.