Home

Nieuws

Stadstuinbouw in Foriade 2022 in Almere

De stad Almere mag in 2022 de Floriade organiseren.

De Nederlandse Tuinbouwraad heeft de stad gekozen uit vier kandidaten. De stad wil daarvoor een hele nieuwe wijk aanleggen. Op die manier wordt de Floriade volgens de raad "een investering in de toekomst van de stad Almere, zowel voor haar bewoners als voor het bedrijfsleven".

De Nederlandse Tuinbouwraad noemt het plan van Almere "over de hele linie van hoge kwaliteit, met een duidelijke samenhang in visie, locatie en ontwerp, financiën en organisatie".  Daarmee laat Almere Amsterdam, Groningen en Boskoop achter zich.

Het bedrijfsleven in Flevoland is blij, laat een woordvoerder weten. "Een mooi resultaat na drie jaar noeste arbeid." De Kamer van Koophandel in de regio denkt dat het evenement zo'n 200 miljoen euro aan investeringen kan opleveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.