Home

Nieuws laatste update:14 sep 2012

Praat mee: onmogelijke verkiezingsuitslag

Voor de tuinbouw is de uitslag van de verkiezingen bijna niet positief uit te leggen. Na het eerste echt rechtse kabinet sinds mensenheugenis kon het voor de tuinder ook bijna niet anders dan de verkeerde kant opgaan.

De tuinder, dat is anno 2012 een VVD’er. Zo veel is wel duidelijk geworden uit ons eigen opinieonderzoek van voor de verkiezingen. De tuinder is dus vast en zeker blij met de winst van Rutte. Maar bedroefd over de spectaculaire tweede plaats van de Partij van de Arbeid. Weer een rechtse coalitie is zo goed als onmogelijk omdat wat voor samenwerking met de PVV voor D66 en voor het CDA geen optie is.

Dus zal Rutte met Samsom in zee moeten, misschien met D66 erbij om de in de jaren negentig zo succesvolle paars weer nieuw leven in te blazen. Voor de tuinbouw roept dat geen bijzonder blije herinneringen op. Tenzij de PvdA die recentelijk aangegroeide ideologische veren in een nieuw kabinet weer van zich afschudt en de tuinbouw als banenmotor niet te veel wil gaan dwarszitten door aan ondernemertje pesten te gaan doen.

Een centrumlinkse coalitie is trouwens ook nog denkbaar, mits Samsom ervoor kan zorgen dat D66 met de SP door één deur kunnen en het CDA zich toch weer tot regeringsdeelname wil laten verleiden. In dat vergezochte scenario gaat de vlag bij de tuinder op zeker halfstok.

Met welk kabinet denkt u dat tuinders het beste af zijn? Laat uw reactie hier achter en stem op de poll op de homepage.

Groenten & Fruit is benieuwd naar uw mening!

Of registreer je om te kunnen reageren.