Home

Nieuws

Oud-directeuren Greenery sluiten Starmeal

Oud-Greenerydirecteuren Leon Bol, Martin van der Sande en Jelte van Kammen stoppen met de saladeformule StarMeal.

'We hebben het faillissement zelf aangevraagd. Er kwam onvoldoende bezoek. We draaiden op een dag eigenlijk maar anderhalf uur', verklaart mede-aandeelhouder Leon Bol over het restaurant aan de Zuidas in Amsterdam.

De Nederlandse eetcultuur is te conservatief gebleken, stelt Bol. “Mensen kwamen wel eens een salade proeven, maar kwamen vooral voor een tosti. Dat is toch typisch Nederlands. Buitenlanders op de Zuidas kochten wel vaker salades.”

Volgens Bol kiezen de oud-directeuren weer voor de groente en fruithandel. Bol en Van der Sande via New Green en Van Kammen via FresQ. De les van het faillissement is vooral voor de oud-directeuren zelf. Voor de groente- en fruitsector zegt het niet veel dat toegevoegde waarde concepten niet slagen. “Telers moeten zich wel afvragen of ze in bulk willen blijven, maar van start-ups gaat vaker weer een aantal failliet. Dit zegt niets over welke richting telers moeten denken.” New Green praat op dit moment met telers om komend seizoen product af te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.