Home

Nieuws 1 reactie

NMa: geen onderzoek kortingseis AH

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) start geen onderzoek naar de kortingseis van 2 procent van Albert Heijn.

Dit heeft woordvoerder Barbara van der Rest desgevraagd tegenover Distrifood.nl gezegd. "Wij starten geen onderzoek."

Eerder vandaag meldde een leverancier dat de kartelpolitie een onderzoek zou starten naar de door AH aangekondigde kortingseis omdat die in strijd zou zijn met de Mededingingswet. Van der Rest zegt echter dat daar geen enkele aanleiding voor is. "De verhoudingen op de inkoopmarkt zijn niet zo zodanig veranderd dat er nu sprake is van ontoelaatbare concentratie. Dat geldt al helemaal niet voor de concurrentie op de afzetmarkt. En wij gaan er bovendien vanuit dat AH een deel van het eventueel verkregen doorgeeft aan de consument."

Henri Maarse

Eén reactie

  • P. Verschuren

    Dit maakt wederom duidelijk dat NMA geen goed mandaat heeft, of althans niet voor 'kleine' producenten. Ze gaan ervan uit dat het voordeel doorgegeven wordt aan de consument en dan is voor de NMA de kous af. Er zou een meer strategisch component aan het toezicht moeten worden toegevoegd want de gevolgen op de lange termijn zullen zijn dat de consument meer moet betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.