Home

Nieuws laatste update:25 sep 2012

Prominent in kasproject Oekraïne: Greenery Galacia

De telersverenigingen Prominent en Rainbow (hun leden zetten product af via FresQ) participeren in een nieuwbouwproject van kassen in de Oekraïne.

Het project draagt de naam Greenery Galacia. Dat laat Prominent weten aan AGF.nl. Prominent verwacht door dit project een voet tussen de deur te krijgen in het gebied en zo de vraag naar Nederlands product van beide verenigingen te vergroten. “De ‘good will’ die wij hier betuigen, zal zich uiteindelijk uitbetalen naar onze telers in Nederland”, aldus directeur Arne van Aalst. Prominent levert vooral kennis, verder zijn een projectontwikkelaar en een Nederlandse bank betrokken. Zo blijft het risico voor Prominent beperkt. De ruim vijf hectare grote kas wordt gebouwd door het Nederlandse bedrijf Agrotech uit Didam. Circa de helft is bestemd voor de teelt van (belichte-)tomaten en op 2,5 ha zullen er paprika’s geteeld gaan worden. Op de overige meters zullen korte teelten komen te staan, kruiden en sla op water.

The Greenery was niet bereikbaar om te reageren op de naam voor het project.

Of registreer je om te kunnen reageren.