Home

Nieuws

Floriade weer open na ontruiming

De Floriade in Venlo gaat vandaag gewoon weer open. Dat heeft de directie van de wereldtuinbouwtentoonstelling donderdagavond laten weten.

De Floriade moest donderdagmiddag voortijdig haar deuren gesloten. Dat was nodig als gevolg van een grote brand op het buitenterrein van een recyclingbedrijf in Venlo. De rook van die brand trok over een groot deel van het Floriadeterrein. Daar kwamen volgens de brandweer ook roetdeeltjes terecht.

Bezoekers hebben de Floriade zonder problemen kunnen verlaten, liet een brandweerwoordvoerder weten. Rond 16.00 uur had de brandweer het vuur onder controle, maar het nablussen kan nog uren in beslag nemen.

Een opslag van oude printervullingen stond in brand en dat veroorzaakte veel rook. Er zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen gemeten.

Wie donderdag de Floriade bezocht en moest vertrekken, kan op een andere dag terugkomen, liet de Floriade weten. Wel voor 7 oktober, want daarna sluit de Floriade.

In de congreszaal van de Floriade zaten tijdens de brand in het recyclingbedrijf 135 mensen voor een symposium over recycling. Zij mochten van de Floriade blijven tot de bijeenkomst over een nieuw groen label rond 17.30 uur was afgelopen. Wel moest de airconditioning uit.

'Heel bizar', zei organisator Nico Wissing donderdagavond. "Het was een prachtig congres, we zagen intussen hoe het hele terrein werd leeggeveegd. Wij waren de enigen die er nog waren. Wel apart dat wij praatten over hergebruik van stoffen terwijl naast ons een recyclingbedrijf in brand staat." Om 17.30 uur werden de congresgangers via de personeelsuitgang naar twee bussen gebracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.