Home

Nieuws

Derde PT- heffing in één jaar

Het Productschap Tuinbouw stuurt in oktober nota’s aan groente- en fruittelers voor heffingen over 2011. Dat is de laatste stap binnen een jaar in een pijnlijke inhaalronde voor achterstallige heffingen.

Daardoor is in één kalenderjaar nu voor drie jaren heffingen opgelegd. Dat is voor veel tuinbouwbedrijven in deze lastige periode een zware betalingsplicht, beseft het PT. Daarvoor heeft het een betalingsregeling ingesteld. Het PT kon nog niet zeggen hoeveel telers daarvan gebruik maken.

De oorzaak van de inhaalronde voor achterstallige heffingen was de vertraging van goedkeuring van de verordening door de Europese Commissie. Een jaar geleden kreeg het PT pas de goedkeuring van de verordening over 2009. Overigens zijn de nieuwe heffingen in de eerste helft van 2012 fors verlaagd door een afslanking bij het PT.

Voor 2012 zal het grootste gedeelte van de uitgaven, ongeveer 39 procent, bestemd zijn voor de promotie en marketing van groente en fruit en eenderde voor technisch onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.