Home

Nieuws laatste update:3 apr 2013

CDA wil spoedig gedragsregels supers

Het CDA heeft in kamervragen aangedrongen op actie van demissionair staatssecretaris Henk Bleker van ELI. Het CDA vindt het tijd worden voor een gedragscode.

De voortgang van gesprekken hierover gaat niet snel genoeg, vindt CDA-kamerlid Ger Koopmans. Hij stelt: “Deelt u de mening dat over de gedragscode eerlijke handelspraktijken agro-nutriketen nog altijd wordt gesproken, maar dat er verder weinig actie valt te bespeuren?” Ook wil het CDA dat de staatssecretaris vaart maakt met de motie Van der Staay (SGP) over meer ruimte voor prijsafspraken binnen de keten voor duurzame producten en het uitwisselen van markt- en prijsinformatie. Volgens Koopmans moet goed naar de kortingseis gekeken worden, omdat de leveranciers nu de uitbreiding financieren van supermarkten en daardoor meewerken aan het versterken van de marktmacht. Afgelopen week riep ook de SP in kamervragen Bleker op tot politieke actie tegen stappen van Albert Heijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.