Home

Nieuws

Floriade ontruimd na forse brand

De brandweer heeft donderdagmiddag besloten het Floriade-terrein te ontruimen, vanwege een grote brand op het Trade Parc Venlo.

Bij een recyclingbedrijf tegenover het Floriade-terrein brak donderdagmiddag een flinke brand uit. De rook verspreidde zich snel in de omgeving. Volgens ooggetuigen hing er 'een vervelende lucht van verbrand plastic'. Het recyclingbedrijf Collin verzorgt ook opslag van gevaarlijke reststoffen als olie, batterijen, verf en accu’s.

Op het Floriade-terrein was de rook goed te zien voor bezoekers. Op last van de brandweer werden diverse themapaviljoens al ontruimd, ook de Innovatoren werd ontruimd. De brandweer gaf om 16.45 uur het sein brandmeester, maar moest wel met groot materiaal uitrukken om de vlammen te bedwingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.