Home

Nieuws

AH vergroot aandeel in AGF

Albert Heijn ziet haar positie in AGF snel groeien door enerzijds de overname van winkels, maar ook verkoopt AH meer groente en fruit in de afzonderlijke winkels.

Dat blijkt uit het versrapport van GfK Panelservices. Daaruit blijkt dat in 2012 in het eerste kwartaal AH beter presteert met de AGF-verkoop. Met een score van 115 voor fair share verkoopt Albert Heijn 15 procent meer AGF dan gemiddeld een supermarkt in Nederland. Vorig jaar lag de score op 113. Albert Heijn wordt dus ook per winkel bezien een belangrijkere AGF-verkoper.

Toch is Albert Heijn niet de beste groente- en fruitverkoper. De veel kleinere ketens Nettorama en Dekamarkt scoren met 127 en 119 beter dan Albert Heijn. Het marktaandeel van AH wordt geschat op 33 procent, maar door de prestaties van de AGF-afdeling is het marktaandeel voor dit segment duidelijk hoger.

Of registreer je om te kunnen reageren.