Home

Nieuws

Zuid-Holland verlengt Chinese samenwerking

Bedrijven uit de tuinbouwsector starten vandaag een officieel deel van een tuinbouwmissie in de Chinese provincie Hebei en Shanghai Pudong.

Onder de groep deelnemers zijn bedrijven als GreenQ en Priva. Bij de tuinbouwmissie wordt een verlenging van de samenwerking tussen Hebei en de provincie Zuid-Holland ondertekend. Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland Jan Fransen begeleidt de missie naar Hebei.

Vanwege bezuinigingen wilde de provincie Zuid-Holland deze samenwerking twee jaar geleden eigenlijk stopzetten. De KvK Den Haag heeft in een lobby met het bedrijfsleven geijverd die relatie juist voort te zetten. De KvK gaat de toekomstige relatie met de lokale kamer van koophandel (CCPIT) bespreken. De relatie tussen Zuid-Holland en Hebei is voortgekomen uit de al bestaande samenwerking tussen de kamers.

De thema’s binnen de vriendschapsrelatie met Shanghai Pudong hebben zich in de afgelopen jaren toegespitst tot Life Sciences, innovatieve tuinbouw, en duurzame stedelijke ontwikkeling. In Hebei was de samenwerking de afgelopen jaren met name gericht op de sectoren, water, milieu, duurzame stedelijke ontwikkeling, educatie en land- en tuinbouw.

Of registreer je om te kunnen reageren.