Home

Nieuws 1 reactie

Praat mee: Europees stemmen graag

De werkgeversorganisaties willen dat heel Nederland goed weet hoe het werkelijk zit rond verkiezingsthema nummer 1: Europa.

Want Nederland verdient elk jaar weer 180 miljard euro aan Europa. Daarbij valt de garantstelling voor Griekenland zelfs nog in het niet. Dit betogen VNO-NCW, LTO Nederland en MKB Nederland in een gezamenlijke campagne. Het campagnefilmpje toont bekende en minder bekende ondernemers (onder wie ook boeren en tuinders) die het de mensen uitleggen: stem toch vooral niet op Europa-onvriendelijke partijen. Om het stemadvies nog iets specifieker te maken: stem niet op de PVV en niet op de SP.

Stemadviezen hebben altijd iets aanmatigends. U weet er niks van, laat ons het u vertellen. Daarom mochten vrouwen vroeger niet stemmen. Want wat konden die er nu van weten? Een vreemde houding in een land met een opleidingsniveau als het onze. We zouden er met zijn allen ook al niks van hebben gesnapt toen we in meerderheid tegen de Europese grondwet stemden.

Natuurlijk verdient Nederland heel veel aan Europa. En Nederland en de Nederlanders hebben heel veel aan de Europese eenheid te danken. Maar dat wil niet zeggen dat LTO Nederland, sprekend namens alle agrarische ondernemers van Nederland, het stempel ‘dom’ moet drukken op iedereen die zo nu en dan ook eens ‘nee’ zegt tegen Europa. Natuurlijk doen LTO, MKB en VNO-NCW dat ook weer niet. Maar ze nemen wel degelijk impliciet politiek stelling. En of dat voor bedrijven nou zo heilzaam is…

Wat vindt u hiervan? Laat uw reactie achter in dit stuk en stem in de poll op onze homepage.

Groenten & Fruit is benieuwd naar uw mening!

Eén reactie

  • P. Verschuren

    Het komt inderdaad nogal aanmatigend over zo'n stemadvies, maar wat is het alternatief? Voor de gewone sterveling is haast geen wijs te worden uit de kakafonie aan verkiezingsretoriek die alle politieke partijen over het land uitstorten. Het korte termijn belang is dan simpeler om te begrijpen dan de lange termijn visie. Daarom zijn we in rasse schreden op weg naar een wereld die failliet is zowel financieel als moreel. Moet je dan zwijgen of toch maar een stemadvies uitbrengen...

Of registreer je om te kunnen reageren.