Home

Nieuws

‘Maak op Floriadeterrein jaarlijkse tuinbouwbeurs’

Het Floriadeterrein zou na het einde van de wereldtuinbouwtentoonstelling in oktober kunnen worden gebruikt voor jaarlijkse tuinbouwbeurzen.

Dat plan is afkomstig van ondernemer Leon Faassen van boomkwekerij Hekkens in Reuver. Venlo Greenpark, eigenaar van het terrein, moet plannen voor het terrein bijstellen omdat de kavelverkoop voor kantoren en onderzoeksinstituten stagneert, meldt directeur Jan Linssen in De Limburger. "Er zijn wel wat ontwikkelingen, maar de meeste kavels zullen toch iets van de langere termijn worden. Dat noodzaakt ons te kijken naar een invulling van het terrein voor de korte en middellange termijn."

Een aantal bedrijven heeft zich bij Venlo Greenpark gemeld om na de Floriade iets op het terrein te doen wat aansluit bij de huidige bestemming. Eén van die ondernemers is Leon Faassen. Hij ziet kansen tot samenwerking met Duitse bedrijven in Nordrhein-Westfalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.