Home

Nieuws 2 reacties

GroenLinks en PvdD voor btw-vrije groente

GroenLinks en de Partij voor de Dieren pleiten beide in hun verkiezingsprogramma’s voor btw-vrije groente en fruit.

Dat zou een Europees nul-tarief moeten zijn, stellen de partijen in het verkiezingsprogramma. GroenLinks wil die vrijstelling voor verse biologische groente en fruit, de PvdD houdt het op groente en fruit in het algemeen. Andere partijen als SP en D66 of PvdA maken geen melding van dit voornemen.

In een interview met de Volkskrant woensdag noemt partijleider Marianne Thieme de btw-vrijstelling als voorbeeld van beleid voor de allerarmsten. “Mensen snappen meteen dat je bezig bent met een beter leven voor de allerkwetsbaarsten. Wij willen bijvoorbeeld een btw-nultarief voor groente en fruit. Mensen snakken ernaar om gezond te eten, maar het is te duur.” De partij wil de belasting op vlees juist verhogen.

Voor de groente- en fruitsector zelf schrijft de partij in haar programma dat teruggegrepen moet worden naar een natuurlijke productiewijze om milieuproblemen met onder meer bestrijdingsmiddelen te voorkomen.

Laatste reacties

  • P. Verschuren

    Het doel heiligt de middelen wordt weleens gezegd. Daar ben ik het niet mee eens. Als je iets goeds wilt bereiken moet je goed bezig zijn. Deze maatregelen zijn niet duurzaam en derhalve kun je hier geen duurzaam resultaat mee behalen. De consumptie van groenten is niet te laag omdat de prijs te hoog is. Ik weet niet in welke winkel mevrouw Thieme haar boodschappen doet en wat ze daar zoal koopt, maar je kan voor een habbekrats je boodschappenkar vol verse groenten laden als je wil. Groenlinks slaat de plank nog verder mis. Wie kiest voor duurzaamheid kiest voor het verder verduurzamen van de gangbare sector. De biologische sector is een nichemarkt verhaal, maar heeft met duurzaamheid weinig van doen. We moeten de staatsfinancien op orde krijgen. Dat doen we niet met onhoudbare subsidietoestanden, daar is voor zover ik weet nog nooit iets goeds uit voortgekomen.

  • Berkvens plantenhandel

    Groenten en fruit op de agenda. Doel : Meer verkopen. Helemaal goed.

Of registreer je om te kunnen reageren.