Home

Nieuws

Gino verzint een list

Toen Gino de tweede banaan aan het oppeuzelen was, werd er een aap wakker die vol ongeloof en verbazing naar het platform staarde waar hij Gino van de bananen zag eten.

De wakker geworden aap stootte een ander aan die ook ongelovig naar boven keek en op zijn beurt weer een andere aap uit zijn slaap haalde. Zo was binnen een mum van tijd het gehele apenhok wakker . Alle apen waren verbijsterd en wreven zich in de ogen alsof dat een ander beeld zou opleveren. Maar dat gebeurde niet, Gino was inmiddels aan zijn derde banaan bezig.

De eerste die iets zei was Opposa, een grote mooie apin: Ik ben bang, er zal ons groot onheil overkomen en dat is de schuld van die Gino daarboven! Ze kreeg bijval. Een aantal apen balde zijn vuisten en zwaaide er woedend mee naar Gino, die net zijn tanden in een nieuwe banaan zette. "Kom naar beneden, stuk verdriet!", schreeuwden ze.

Maar niet iedereen was het met Opposa eens. Apen die wat minder bang waren uitgevallen, vonden het toch wel wat hebben. Zij werden aangevoerd door Libo, een vrolijke lekkerbek die het water in de mond liep bij het zien van de bananen etende Gino. Libo was ook welbespraakt: "als Gino straffeloos naar de bananen kan gaan, waarom wij dan niet?" En vervolgens: "wat heeft die nieuwe aap wat wij niet hebben? Laten wij ook naar boven gaan!"

Hij voegde de daad bij het woord en deed een paar stappen in de richting van de trap. Maar bij de trap stond Opposa met haar aanhangers. Zij waren vast van plan om iedereen die het waagde naar het platform te gaan op de bekende wijze van de trap af te sleuren. Een handgemeen dreigde.

Gino overzag het tumult beneden. Hij wilde de dreigende gevechten voorkomen, maar hoe? Plotseling flitste er een mogelijke oplossing door zijn hoofd die overigens niet zonder risico was. Hij greep een tros bananen en gooide die naar Opposa.

 

Lees het vervolg volgende week!

 

Lees Coen's eerste blog over Gino hier.

Of registreer je om te kunnen reageren.