Home

Nieuws

FNV dreigt met acties groenteverwerkers

FNV Bondgenoten dreigt met acties om de groente- en fruitverwerkende bedrijven tot een nieuw cao-overleg te dwingen over loonontwikkeling en pensioenen. Het eindbod van de werkgevers voor een nieuwe cao is massaal afgewezen door de leden van FNV Bondgenoten, omdat deze onder de te verwachten inflatie blijft.

Als de werkgevers weigeren om het cao-overleg te heropenen of de boel vertragen, gaat FNV Bondgenoten ledenvergaderingen organiseren om te overleggen over acties en het stellen van een ultimatum, schrijft het in een persbericht. Op het dringende verzoek van de bond om opnieuw te onderhandelen, lieten de werkgevers op 13 augustus nog weten tijd te willen nemen voor intern overleg.

Die reactie is voor FNV Bondgenoten reden om de strijd voor een goede cao met pamfletten en poortacties kracht bij te zetten bij bedrijven als HAK, maar ook champignonverwerker Lutèce en AH-leverancier Vezet.

Het loonbod van de werkgevers beschouwt FNV Bondgenoten als te laag. Voor een cao van 1 april 2012 tot 1 april 2014 bieden de werkgevers een verhoging van 1 procent per 1 juli 2012 en 1,75 procent per 1 juli 2013. De werkgevers willen ook een bovengrens stellen aan de ontwikkeling van de pensioenpremie. Als de premie die grens overstijgt, willen de werkgevers de pensioenregeling versoberen.

Of registreer je om te kunnen reageren.