Home

Nieuws

FNV: ZON-reorganisatie past in reeks

FNV Bondgenoten ziet de reorganisatie bij ZON passen in een reeks ontslagen die is aangekondigd in de groenten en fruitsector.

In Zuid-Nederland heeft onderhandelaar Arie van der Pijl de laatste weken meerdere bedrijven begeleid naar een sociaal plan. Zo was daar onlangs een ontslagrond bij Van Gelder groente in Venlo. “We zijn ook net bezig met de overname van Groentehof door Hessing. Als twee bedrijven samengaan, zie je dat bij afdelingen als inkoop en acquisitie banen vervallen.” Het is niet duidelijk hoeveel banen bij de vestigingen van deze snijderijen verloren gaan. Een deel van de productie verschuift naar Helmond en Uden.

Van der Pijl heeft afspraken gemaakt met de ZON-directie om te praten over een sociaal plan. Over de inhoud van de reorganisatie ‘Huis op orde’ van ZON kan Van der Pijl nu nog niets zeggen.

Een teler van ZON denkt dat de reorganisatie wel samenhangt met het dreigende vertrek van paprikatelers. Voorzitter van ZON Ton Reijnders stelde dat de reorganisatie juist ‘niet direct’ te maken heeft met die plannen van paprikatelers. Pamosavoorzitter Rutger Lommerse wil op die speculatie niet reageren. “We zijn nog volop aan het praten over onze toekomst.”

Of registreer je om te kunnen reageren.