Home

Nieuws laatste update:13 aug 2012

Export voelt droogte Zuid-Europa nauwelijks

Er is nauwelijks extra vraag naar Nederlandse groente en fruit uit door hitte en droogte getroffen gebieden als Italië. Dat blijkt uit een rondgang onder exportbedrijven.

De volumes zijn niet groot. “Italianen komen wel winkelen voor trostomaten maar willen 40 cent betalen. Dat is een effect van de crisis. Ze zorgen niet voor extra vraag, maar kunnen mogelijk wel voor een vangnet voor de markt zorgen. We kunnen tomaten voor duurder verkopen in Nederland en Duitsland”, stelt een handelaar.
Een andere handelaar bevestigt de tendens en verwacht op korte termijn zelfs een verdere afname door feestdagen. “Het is ook nog vakantie en dit is geen reeële weergave van de vraag uit Italië.” Wel verwacht het handelsbedrijf dat op termijn de droogte en warmte sporen zal nalaten voor de lokale teelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.