Home

Nieuws

Dagoverzicht veiling: komkommerdipje

Na een redelijk prijsbeeld voor komkommer, de afgelopen week, dook de prijs voor 40’ers woensdag weer onder de 20 cent per stuk. Dat beeld is zowel te zien bij de Mechelse Veilingen als The Greenery.

Voor de Belgische klok steeg de aanvoer van 40’ers woensdag tot 263.000 stuks. Maandag waren het er ook al 217.000. De totale aanvoer van komkommer bij de Mechelse Veilingen bedroeg beide dagen ongeveer 430.000.

Ook bij The Greenery steeg de aanvoer. Woensdag werden er ruim 1500 kratten aangevoerd van de 40’ers. Overigens was het prijsbeeld bij de Nederlandse veiling al langer op en rond de 20 cent per stuk.

Bij Veiling REO zagen we woensdag de bloemkoolaanvoer weer wat terugzakken. Was het volume maandag nog bijna 72.000 stuks, woensdag is dat nog maar 38.000 stuks. Voor witlof was de situatie juist andersom, daarvan steeg de aanvoer met ruim 15.000 kilo tot 88.000 kilo.

Bij The Greenery steeg de aanvoer van blauwe bessen en bramen weer. Voor bramen had dat een behoorlijke negatieve invloed op de prijs, maar voor de blauwe bes bleef de prijs met 1,54 per 150 gram nog redelijk op niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.