Home

Nieuws

Bayer verstevigt positie groente en fruit

Bayer CropScience neemt de in Californië gevestigde gewasbeschermingsmiddelenfabrikant AgraQuest over. Het bedrijf produceert bekende fungiciden als Serenade, Sonata en Ballad en levert de in de VS succesvolle insecticide Requiem.

Bayer betaalt voor de transactie 340 miljoen euro plus eventuele royalties. AgraQuest levert bestrijdingsmiddelen gebaseerd op natuurlijke micro-organismen.

De overname past volgens Bayer bij de strategie om een sterkere positie op te bouwen met groente- en fruitzaad, momenteel goed voor ruim 25 procent van de omzet. Bayer CropScience wil de omzet in de sector, waarbinnen vaak grotere marges gemaakt worden dan met akkerbouwgewassen, uitbreiden tot 3 miljard euro in 2020.

Producten van AgraQuest worden verkocht in ruim dertig landen waaronder de VS, Canada, Mexico, Brazilië, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Bayer CropScience is de eerste in de industrie die boeren en tuinders een echt uitgebreide reeks geïntegreerde oplossingen kan bieden, gebaseerd op zaden, gevonden gewaseigenschappen en een combinatie van chemische gewasbescherming en biologische middelen. De belangrijkste concurrenten zijn Monsanto, Syngenta en BASF.

Het bedrijf neemt sterk innovatieve bedrijven over, waar een deel van de branche juist steeds meer generieke producten op de markt brengt. Veel spelers wachten totdat een patent vervalt en zetten dan met de nieuwste kennis een concurrerende productielijn op.

Of registreer je om te kunnen reageren.