Home

Nieuws

Oktober stemming fusie Mechelse Veilingen

Leden van de Mechelse Veilingen en Coöbra (het oude Brava) stemmen in oktober over het definitieve fusievoorstel van beide afzetorganisaties.

Het proces vordert, stelt directeur Philip Fontaine van Coöbra desgevraagd. Voor een toelichting verwijst hij naar informatie in het jongste ledenblad. Daaruit blijkt dat het commercieel plan voor de nieuwe organisatie al is goedgekeurd door de raden van Bestuur van beide organisaties. “Dit plan schetst het kader waarbinnen het management kan werken voor een optimale prijsvorming in een grondig en snel wijzigend landschap langs aanbod- en vraagzijde.”  Nu wordt gewerkt aan de personele invulling, waarbij maximaal behoud van werkgelegenheid het doel is. Fontaine kan niet zeggen of personeel afvloeit.

De fusie in 2011 tussen Brava en Greenpartners tot Coöbra zorgde voor erg veel spanning tussen de Belgische afzetorganisaties in LAVA, blijkt uit het jaarverslag van In-Co, waarin onder meer veiling Hoogstraten actief is. “Er rezen problemen over het gebruik van Flandria als merk; over de klantenbenadering voor het nieuwe seizoen”, schrijft de organisatie. Ondertussen zijn er plannen gemaakt voor hernieuwde samenwerking in België.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Of registreer je om te kunnen reageren.