Home

Nieuws

Crisis zet marge Spaanse tuinders onder druk

Spaanse tuinders hebben donderdag 15.000 kilo groente en fruit weg gegeven als protest tegen de dalende opbrengsten voor hun product.

 De crisis leidt tot een extra druk op de marges van de tuinders, stellen zij. Supermarkten betalen minder voor hun product om zo de eigen verdiensten op peil te houden. Telers kunnen hun hogere kosten juist niet meer door rekenen en dreigen zo in financieel zwaar weer te komen.

In een reportage in het NOS-programma Nieuwsuur zei een jonge Spaanse moeder begrip te hebben voor de positie van de tuinders en de groente graag in ontvangst te nemen. Ook omdat ze zelf nauwelijks de touwtjes aan elkaar kan knopen.

De Spaanse overheid heeft bij de verhoging van de belastingen vooralsnog de BTW op voedingsmiddelen buiten schot te laten.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.