Home

Nieuws 1 reactie

Zundert zit omhoog met Polen

De gemeente Zundert heeft geen ruimte voor Polen en andere arbeidsmigranten en doet daarom een beroep op omliggende gemeenten.

Door aangescherpt beleid kan de gemeente Zundert haar arbeidsmigranten niet meer kwijt. "Ze zitten op plaatsen waar we ze niet willen hebben", zegt wethouder Johan de Beer bij Omroep Brabant. Huisvesting op recreatieparken en campings wordt niet langer gedoogd. Daardoor heeft Zundert naar eigen zeggen nog maar plaats aan achthonderd migranten. Het restant moet elders in de regio terecht, waaronder in gemeenten als Etten-Leur, Rucphen en Breda.

Zundert probeert ook zoveel mogelijk Polen in te schrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie. Wie zich niet inschrijft wordt geacht kortdurend in de gemeente te verblijven en moet toeristenbelasting gaan betalen.

Uit cijfers bleek eerder dat de gemeente Zundert relatief de meeste Midden- en Oost-Europeanen herbergt. Vorig jaar becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek dat drie procent van de inwoners daar vandaan komt. De gemeente Den Haag, waar veel arbeidsmigranten wonen die in het Westland werken, stond op plaats met 2,5 procent van de bevolking. Un beide gemeenten is onder de lokale bevolkiing verzet tegen de overlast die het grote aantal arbeidsmigranten veroorzaken.


Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Eén reactie

  • no-profile-image

    Een vliegende kraai vangt allicht wat

    Gisteravond ook gekeken naar het tv-verslag van het Oranje voetbalteam in Polen. De Poolse boeren hebben Oekraïners aan het werk. Ze werken 12 uur per dag met hele families in Polen, omdat er in de Oekraïne geen werk is. En als er werk is, dan verdient het te weinig. In de zomermaanden verdienen ze genoeg voor een heel jaar levensonderhoud. Ze worden er slecht opgevangen in het algemeen. En de Poolse boeren durven dat niet voor de tv te laten zien. Vele Polen komen in NL werken, omdat het hier beter verdiend. De rest is hetzelfde als in Polen met de Oekraïners. En de Nederlanders gaan werken bij de uitkeringsinstantie en zwart om toch in Nederland rond te kunnen komen. Zo dat kan de NL-regering in de zak steken. Wij betalen middels uitkeringen in feite geld aan Polen en de Oekraïne en de uitkeringstrekkers (niet allemaal) werken zwart erbij om een lange neus te trekken naar de NL-werkenden. En de NL-ers werken geen 12 uur per dag. Ook de ondernemers niet, ook al zeggen ze van wel.

Of registreer je om te kunnen reageren.