Home

Nieuws

Proef schoolfruit op middelbare school

Het Productschap Tuinbouw bereidt met schoolfruitleveranciers een proef voor om schoolfruit ook op middelbaar onderwijs te verstrekken aan de eerste twee klassen.

De uitbreiding naar middelbare scholen lijkt mogelijk als schoolfruit wordt uitgebreid. De Europese Commissie moet binnenkort besluiten over een uitbreiding van het budget van 90 naar 150 miljoen euro.

Voor het komende inschrijfseizoen zijn nu in Nederland 1.200 basisscholen ingeschreven voor een leveringstermijn van 20 weken, waarbij alle groepen drie keer per week fruit (of incidenteel groente) krijgt. Dat zijn opgeteld 230.000 kinderen. Dit lopende schooljaren waren meer kinderen betrokken, maar werd minder lang fruit uitgedeeld in de klassen en konden 2.200 scholen meedoen. De langere leveringsduur komend jaar moet meer scholen overhalen om na de periode zelf een leveringscontract af te sluiten met de leveranciers The Greenery, Kids & Fruit, Fruitschool of Fruitmoment.

Het schoolfruitprogramma wordt uitgevoerd door het Productschap Tuinbouw in samenwerking met het Steunpunt SchoolGruiten en Smaaklessen. De EU draagt 50% bij aan het budget van 5,96 mln euro, de andere helft wordt gesponsord door de vier schoolfruitleveranciers. Het Voedingscentrum, GroentenFruit Bureau, het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ondersteunen het programma.

Redactie GFActueel

Of registreer je om te kunnen reageren.