Home

Nieuws 2 reacties

Fors lagere AGF-prijs stuwt aankoop klant

Proefpersonen in een onderzoek van de Vrije Universiteit kochten 113 gram groente en fruit meer per dag als het voor de halve prijs is.

Het experiment liep een half jaar. Daarmee is korting op groente en fruit een geschikte manier om het eetpatroon te verbeteren. Dat stelt onderzoeker Wilma Waterlander na een onderzoek met een virtuele supermarkt en praktijkproeven bij C1000 en Plus. Nederlanders eten gemiddeld 200 gram groente en fruit per dag, 200 gram te weinig volgens officiële adviezen van gezondheidsdiensten.

Waterlander adviseert om stimuleringsbeleid van de overheid te richten op groente en fruit en niet op een extra belasting op ongezond eten zoals de vettaks. Waterlander denkt dat de prijs van groente en fruit omlaag kan door Europese landbouwsubsidies te verstrekken. Die subsidies zorgen nu voor lage prijzen in de akkerbouw en veehouderij.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Ton van der Scheer

Laatste reacties

 • no-profile-image

  jpk

  een eerlijke prijs voor groente en fruit
  geen subsidies
  het onderzoeksmevrouwtje
  moet een jaar indekassenwerken
  en in de winterfriutbomen snoeien

 • no-profile-image

  de bok

  Kortingen om het eetpatroon te veranderen!!@@ laat me niet lachen haha ...en wie wat /waar er ook bedrijven uitgeknepen worden ..............................................uiteindelijk zal de consument daar geen vruchten van plukken ....hoe meer het cirkeltje niet rond is .....met allemaal een eerlijke boterham te verdienen.................hoe minder werkgelegenheid het zal brengen......is het nu niet...dan later ....uiteindelijk ten koste van de burger...........een economie moet goed kunnen draaien .....niet de nek om draaien!@ ..................de burger heeft zelf een verantwoording over wat die wil eten,gezond of niet ......idd die mevrouwtjes en meneertjes die het allemaal zo weten ....onderzoeken ..die lap ik aan mn laars ..ze hebben mij en mn vrienden nooit iets gevraagd ...dat neem ik met n korreltje zout!@..idd een tijdje meedraaien in het circus(!) subsidies ..alles weg of door dobberen maar uiteindelijk verdwijnt het vanzelf ....de chips/snoep/frisdrankjes heeeeeeeeeeeeeeeel duur maken haha zou mooi zijn maar zal nooit gebeuren denk ik zo ....groente en fruit is gewoon te naturel @@ voor lekkere dingen hebben mensen alles over maar de groente is altijd te duur!!! ze vliegen wel van hot naar her voor n vakantie ..nemen dure drankjes ..want dat is belangrijker .....dus als ze thuis komen en dn bloemkool is te duur dan is het bezuinigen want du nne bloemkool is zo duur!@@ ...en hebben we als nederlanders nog n probleem ..we zijn steeds meer gebonden aan Brussel etc. want die weten het toch beter dan wij .....................hoe hoger de rang ,hoe beter ze het denken te weten ..je ziet het overal .......................om hun eigen zakken te vullen en HUN werkgelegenheid te creeen......n tip voor dat mevrouwtje....alles veel duurder maken waar slechte stoffen in zitten ..chips,etc,etc@@

Of registreer je om te kunnen reageren.