Home

Nieuws 4 reacties

Morrisons schakelt tussenhandel uit

Morrisons, de vierde winkelketen van het Verenigd Koninkrijk, wil de tussenhandel in de groenten- en fruitketen terugdringen.

Dat heeft de keten laten weten op de eigen tweede boerencongres. Morrisons wil de grootste afnemer van boeren worden en investeert daarvoor in haar verpakkingsactiviteiten voor groenten en fruit.

Topman Dalton Philips maakte op het congres voor 350 boeren en tuinders bekend dat het bedrijf in totaal 240 miljoen euro steekt in de voedselproductie. Deze terugwaartse ketenintegratie van de supermarktketen is bijzonder, omdat het de positie van de tussenhandel onder druk zet. Voor zover bekend is Morrisons de enige Britse keten met dergelijke plannen.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Een interessante ontwikkeling. Benieuwd hoe dat gaat lopen.

 • no-profile-image

  Tom Ouwerling

  Ik denk niet dat zij dezelfde meerwaarde aan het product kunnen meegeven als de tussenhandel nu doet. Met name kwaliteitszorg, logistiek en marketing is meerwaarde aan het product.

 • no-profile-image

  Peter Verschuren

  Logistiek dat snap ik, maar wat voor meerwaarde heeft de tussenhandel op het gebied van kwaliteitszorg en marketing?

 • no-profile-image

  teler

  Dit is iets, wat niet te stoppen is. Dit zie je niet alleen bij Morrisons. Morrisons is alleen de eerste die hier voor uit komt. Grote telers worden de laatste tijd door supermarkten rechtstreeks benaderd. De rol van de handel gaat veranderen. Een ieder die zich gaat specialiseren als dienstverlener heeft nog toekomst. De rest is binnen 10 jaar weg.

Of registreer je om te kunnen reageren.