Home

Nieuws

'Malafide uitzendbureaus binnen twee jaar weg'

Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil binnen twee jaar malafide uitzendbureaus uit de markt drukken.

Daarvoor is onder meer een meldpunt Malafide Uitzendbureaus geopend. Direct betrokkenen, maar ook concurrenten kunnen via dit meldpunt bedrijven aangeven. De minister gaat het meldpunt  en het telefoonnummer (0800-5151) onder de aandacht brengen van werkgevers en werknemers. 

Onderdeel van de brede aanpak is dat er wordt samengewerkt met verschillende departementen, gemeenten, de Belastingdienst, werkgevers en de uitzendbranche zelf. Ook maakt de Inspectie SZW twaalf extra inspecteurs en rechercheurs vrij voor de aanpak van illegale tewerkstelling, belasting- en premiefraude en onderbetaling in de uitzendsector. Eerder maakte Kamp al bekend meer inspecteurs op controle van champignonbedrijven te zetten.

 Kamp wil verder onrechtmatig verkregen geld via malafide tussenpersonen terugvorderen. Daarvoor zijn internationale overeenkomsten gesloten, met ondermeer de Vlaamse regering.

Verder blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW dat ook gecertificeerde uitzendbureaus de regels nog overtreden. Ter ondersteuning van de certificering voert Kamp een registratieplicht voor uitzendbureaus in.

Bron: Groenten & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Of registreer je om te kunnen reageren.