Home

Nieuws 2 reactieslaatste update:20 mrt 2012

Columnist Rien Franken overleden

"Opgeven stond niet in je woordenboek, maar na twee maanden strijd heb je dat toch moeten doen."

Dit zijn de eerste regels op de rouwkaart na het overlijden van Rien Franken.

Rien Franken overleed afgelopen zondag aan de gevolgen van een hartinfarct begin dit jaar. Rien had een vollegrondsgroenten- en fruitbedrijf in Bergen op Zoom. Hij was ruim tien jaar columnist voor Groenten & Fruit, en daarmee tot op heden de enige en eerste die dat zo lang voor elkaar kreeg. Dat is niet voor niets: met een scherp oog voor wat er rond hem en zijn bedrijf gebeurde, kreeg hij het steeds weer voor elkaar om gebeurtenissen, voorvallen en zijn gedachten daarover met ogenschijnlijk gemak op papier te zetten. Daarbij nam hij vaak geen blad voor zijn mond. Hij doopte zijn pen in suiker en, als hij dat nodig achtte, in azijn.

Zijn bijdragen werden veel gelezen, stimuleerden vaak tot nadenken, bezorgden hem complimenten over zijn duidelijkheid, en ook wel commentaar. Aan die redactionele levendigheid is te onverwachts een eind gekomen.  

We wensen de  familie Franken veel sterkte in de verwerking van het overlijden van 'onze' columnist Rien Franken.

Redactie Weekblad Groenten & Fruit

Redactie GFActueel

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan Robben

  Veel te jong.....Sterkte gewenst voor de familie!

 • no-profile-image

  Theo Brakeboer

  Ik denk met weemoed terug aan de eerste keren dat ik hem bezocht in verband met zijn ontdekking en ontwikkeling van de blaastunnel. Een bijzonder prettige man in de omgang, nonchalant en tegelijkertijd scherp en analyserend. Zijn columns las ik altijd met veel plezier, waarbij hij op vaak humoristische wijze vooral de onzin van semi-overheids-, overheids-, of organisatiemaatregelen blootlegde.
  Veel sterkte gewenst voor zijn familie bij zijn veel te vroege overlijden.

Of registreer je om te kunnen reageren.