Home

Nieuws 1 reactie

Groenteprijzen in de winkel laagste in jaren

De groenteprijzen in winkels waren de laagste sinds 2005.

Uit inflatiegegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat de prijzen van aardappelen en groente in januari 8,5 procent lager waren dan in 2010 in die maand.

Die scherpe daling is vooral het gevolg van de prijsdaling bij verse aardappelen. De prijzen zijn door de grote oogst 20 procent onder het niveau van 2006 gezakt.

Voor verse groente ligt het niveau vrijwel op het peil van dat jaar. De wintermaanden zijn traditioneel de duurste groentemaanden, zo niet dit jaar. Veel producten worden in de wintermaanden geïmporteerd. De huidige lage prijzen in de winkels corresponderen met de telersprijzen voor wintergroente in Nederland in die warme wintermaanden. Eind januari en beging februari steeg de prijs voor wintergroente op de afzetmarkt.

Bron: Groente & Fruit - Auteur: Jeroen Verheul

Eén reactie

  • no-profile-image

    c.manders

    Zo lang we niet in staat zijn om de consument te overtuigen van het vele werk aan AGF producten, zolang we blijven roepen dat alles altijd verkrijgbaar is, zolang we niet inzien dat een goede prijs ook belangrijk is voor de ontwikkeling van de branche, zullen we de negeatieve gevolgen blijven merken van de prijsstunters. Geef de consument een andere reden dan de lage prijs om gezond voedsel te kopen. Is beter voor de teler, voor de verkoper en uiteindelijk ook voor de consument.

Of registreer je om te kunnen reageren.