Home

Nieuws

Univeg: groei mogelijk in Nederland

De Belgische multinational Univeg ziet groeimogelijkheden op de Nederlandse markt. Dat stelt het bedrijf in een update over het financiële boekjaar 2012, waarin het stelt zowel in omzet als winst te groeien.

Univeg wil groeien en stelt dat het over de financiële middelen beschikt na de verkoop van onroerend goed en bedrijfsonderdelen buiten de groenten- en fruithandel. Het bedrijf verwacht uit de verkoop een opbrengst van 100 miljoen euro te behalen en koppelt dat in het persbericht aan groeipotentie.

Het concern heeft het jaarverslag over 2011 nog niet gepubliceerd, maar dat jaar kwam Univeg in zwaar weer, waardoor een herstructureringsoperatie op gang kwam. Nu stelt Univeg dat dit leidt tot zwarte cijfers en een omzetgroei van 129 miljoen euro over de eerste negen maanden. De omzet kwam in die drie kwartalen uit op 2,3 miljard euro. Onduidelijk is echter of de winst voortkomt uit verkoop van bedrijfsonderdelen.

Naast groei in Nederland, voorziet Univeg mogelijkheden voor groei in andere kernmarkten als Frankrijk en Duitsland, maar ook op verre markten als Midden-Oosten en Azië. Univeg zegt dit jaar 18 miljoen euro te hebben geïnvesteerd in de vernieuwde organisatie en verwacht ook in 2013 geld te zullen steken in de reorganisatie.

Het concern werd de laatste maanden twee keer in relatie gebracht met een terugroepactie op de Belgische markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.