Home

Nieuws

Staatssecretaris Verdaas treedt af

Staatssecretaris van Economische Zaken Co Verdaas treedt af. Hij maakt dat vanmiddag bekend op een persconferentie, meldt Boerderij.nl.

Reden van aftreden is een langslepende zaak over declaraties als gedeputeerde van de provincie Gelderland. Met name van de partij PVV heeft  Verdaas steeds verwijten gekregen  over zijn declaratiegedrag. Verdaas zou jarenlang ritten van zijn huis in Zwolle naar Arnhem hebben gedeclareerd, terwijl hij formeel in Nijmegen woont. Ook declareerde Verdaas de kosten van een persoonlijke coach.

De 'bonnetjesaffaire' speelt al jaren in Gelderland. Ook andere gedeputeerden zijn erbij betrokken.  Voor de tuinbouw is het aftreden slecht nieuws. Een nieuwe staatssecretaris moet zich inwerken in lastige thema’s als GMO en een glasfonds. Een motie om daarvoor 53 miljoen euro vrij te maken ligt al sinds juni te wachten op behandeling. Beide thema's lopen mogelijk vertraging op.

Of registreer je om te kunnen reageren.