Home

Nieuws

Rabobank mag tegoed vorderen van vereniging

Rabobank Venray heeft terecht voor 200.000 euro beslag gelegd op tegoeden van telersvereniging Sunquality. De beslaglegging is een uitvloeisel van een faillissement uit 2008 van een tomatenbedrijf en lid van Sunquality.

Het gerechtshof van Den Bosch heeft nu in hoger beroep geconcludeerd dat de telersvereniging de vordering moet betalen aan de Rabobank. Eerder wees de rechtbank van Roermond de vordering nog af.

De bank had bij het in financiële problemen geraakte teeltbedrijf bedongen dat het de opbrengst van de tomaten zou krijgen van Sunquality, maar dat betwist Sunquality. Rabobank wil in overleg de bedrijfsvoering van de vereniging normaal door laten gaan, stelde een bankzegsman eerder. Ook de vereniging stelde bij een tussenarrest dat haar voortbestaan niet in het geding is.

Of registreer je om te kunnen reageren.