Home

Nieuws

Paprikaprijs niet beroerd door Gaza-conflict

Israëlische paprika profiteert van de krapte uit de Spaanse teelt, maar een prijseffect van het conflict rondom Gaza is niet zichtbaar.

Dat zeggen handelaren los van elkaar. Israëlische telers laten weten prijssstijgingen te voorzien door de lastige teeltomstandigheden in bezet gebied, maar daarvan is in Nederland niets te merken. “Het is eerder andersom”, zegt een handelaar. “We hebben supermarkten uit Scandinavië die geen Israëlische paprika willen en liever negen euro voor vijf kilo Spaanse betalen dan acht euro voor Israëlische.” De prijzen dalen overigens weer na een prijspiek in de periode van 10 tot 13 december, door de koude-effecten in de Spaanse teelt.

Een ander handelaar ziet veel aanvoer paprika uit Israël in Nederland op de markt komen. Van hoge prijzen kan dat toch al geen sprake zijn. Dat handelsbedrijf zegt geen paprika uit bezet gebied te verhandelen. “Die vraag krijgen we wel van afnemers, maar er komt hier toch al geen product uit bezet gebied binnen. Punt uit.”

Of registreer je om te kunnen reageren.