Home

Nieuws laatste update:18 dec 2012

Overname AGF-handel na cocaïnezaak

De Apeldoornse groente- en fruitgroothandel Verserver en de gelieerde Groente- en Fruithandel Heemskerk BV is door de rechtbank failliet verklaard.

Volgens curator Bert Jansen is al sprake van een doorstart, nadat een branchegenoot de activa van de Apeldoornse partij overnam. De curator moet nog onderzoek doen, maar het faillissement lijkt direct gevolg van het strafrechterlijk onderzoek dat tegen de eigenaar van beide zaken loopt in verband met de vondst van cocaïne in ingevoerde fruitpartijen. Het imago van dat bedrijf lijkt beschadigd door de vondst van de cocaïne en het onderzoek dat volgde. Daarbij is nog geen schuld  bewezen, benadrukt de curator. “Als het zo is dat de handelaar vrijuit gaat, is het faillissement bijzonder triest.”

Volgens de curator zijn ook leveranciers betrokken in het faillissement, telers en importeurs. De doorstart gaat per direct in; de activiteiten gaan onder een andere bedrijfsnaam verder, aldus Jansen. Het gaat om een horecagroothandel uit Twello. Het daar gevestigde Horesca kon de overname niet bevestigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.