Home

Nieuws

Meeste smartphones rinkelen in de tuinbouw

Bijna een kwart van de Nederlandse tuinders heeft een smartphone. Daarmee is de tuinbouw koploper in de agrarische sector.

Met die 25 procent ligt het gebruik nog altijd ver onder het landelijk gemiddelde van 45 procent. Uit telefonisch onderzoek van Agridirect onder 350 agrarische ondernemers en aanvullend online onderzoek onder 800 agrarische ondernemers blijkt dat het gebruik van smartphones onder Nederlandse boeren en tuinders op 12 procent zit.

Krap een derde daarvan maakt momenteel gebruik van agrarische apps, waarbij apps voor weersvoorspellingen onder 89 procent van die gebruikers veruit het populairst zijn. Agrarische nieuwsapps komen met 64 procent op plaats twee, daarna volgen apps voor teelt-, gewasbescherming- of bemestingsadvies (36 procent) en apps voor het bestellen van producten (27 procent).

Op grote bedrijven zijn smartphones meer aanwezig dan op kleine(re) bedrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.