Home

Nieuws

Handelsbedrijf moet telers alsnog prijs betalen

Het Gerechtshof in Den Bosch heeft een handelsbedrijf veroordeeld tot het nabetalen van een afgestemde kiloprijs voor geleverde aardbeien. Over die prijsafspraak is een juridische zaak gestart, omdat de groep telers van mening is dat het bedrijf de prijsafspraken niet nakomt.

In oktober 2008 is tussen partijen een geschil gerezen over de prijs van door de telers in de weken 40 tot en met 44 van 2008 geleverde aardbeien. Volgens de telers hebben zij met Wellpict voor die aardbeien een vaste (koop)prijs van € 4,10 netto per kilogram afgesproken en heeft Wellpict aan hen over die periode een te laag bedrag betaald. Wellpict stelde zich op het standpunt dat slechts sprake is van een streefprijs.

Het Gerechtshof stelt niet op alle punten de telers in het gelijk, maar draagt het handelsbedrijf op om circa 80.000 aan nabetalingen toen, iets minder dan de telers eisten. Ook moet het afnemende bedrijf (Wellpict) de juridische kosten betalen van beide partijen, blijkt uit de uitspraak.

Het gerechtshof keek voor de uitspraak na correspondentie tussen Wellpict en de telers, waaruit onvoldoende kon worden opgemaakt dat de afgesproken prijs alleen voor bestemming Engeland gold. Wellpict leverde indirect aan Asda en Tesco op de Engelse markt, maar leed zelf ook al verlies op de afgesproken prijs, omdat in die weken de vraag naar aardbeien op de Britse markt afnam.

Of registreer je om te kunnen reageren.