Home

Nieuws

Hak reorganiseert op lastige markt conserven

Groentenverwerker Hak reorganiseert vanwege het stopzetten van de productie van groenten voor eigen merken van supermarkten.

Hak is in dat segment in korte tijd geconfronteerd met almaar stijgende grondstoffenprijzen en afnemers die scherpere prijzen bedingen. Hak wil zich volledig toeleggen op de productie van Hak-merk producten. Daardoor zullen er naar verwachting ongeveer 35 arbeidsplaatsen vervallen. De directie heeft inmiddels een adviesaanvraag ingediend bij de Ondernemingsraad en de betrokken vakbonden in dit kader uitgenodigd voor overleg, melden media.

Het bedrijf gaat zich volledig richten op de productie en ontwikkeling van de kernproducten die zij onder eigen merk maakt. Hak mikt daarnaast op verdere penetratie van de Belgische en Duitse markt. De komende jaren zal het bedrijf verder investeren in modernisering van productiefaciliteiten, brandmarketing, productinnovatie en duurzaamheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.